Bewakingsplassen

Bewakingsplassen

Reddingsbrigade Breda heeft gedurende het ‘seizoen’ van begin mei tot eind september te taak om twee zwemplassen te bewaken. De Asterdplas in Haagse Beemden en de Galderse Meren in Galder. Op beide locaties staat een volledig ingerichte reddingspost met EHBO-materiaal en een boot. Op warme en zonnige dagen is hier tussen een gediplomeerde bemanning van minimaal 3 personen aanwezig om toezicht te houden op de zwemmers en hulp te verlenen indien nodig.

In de zomervakantie wordt er op de Galderse meren iedere dag bewaakt, daarbuiten alleen in de weekenden. Op de Asterdplas zijn we gedurende het hele seizoen uitsluitend in de weekenden aanwezig. De reddingsposten zijn open bij voldoende warm en droog weer. Wanneer de reddingsbirgade aanwezig is, staan er oranje beachflags op het strand.

Deze bewakingen worden georganiseerd in samenwerking met reddingsbrigade Moby Dick’72 uit Rijen. Ook leden van andere reddingsbrigades uit de veiligheidsregio ondersteunen ons door soms een van de posten te bemannen.