Zwemmend Redden

Zwemmend Redden

Binnen Reddingsbrigade Breda nemen de opleidingen zwemmend redden een belangrijke plaats in. Jong en oud kan bij ons terecht om te leren zwemmend redden. De lessen bestaan voor een deel uit conditietraining en verfijning van de zwemtechnieken, maar daarnaast leer je natuurlijk  ook werken met verschillende reddingstechnieken. Denk hierbij aan het gebruik van reddingsmiddelen en hulpmiddelen, hoe je veilig te water gaat voor een redding en hoe je een drenkeling uit het water kunt halen.

Bij de hogere opleidingen wordt de praktijk aangevuld met een stuk theorie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een handleiding, gemaakt door Reddingsbrigade Nederland, waarin dieper in wordt gegaan op uitdagende onderwerpen zoals bijzondere reddingstechnieken en leiding geven aan een team van redders.
Voor het halen van sommige diploma’s dien je in het bezit te zijn van een geldig EHBO-diploma.
Je EHBO-diploma kun je halen en geldig houden bij een EHBO-vereniging.

Ieder jaar wordt de opleiding zwemmend redden afgerond met een examen. Tijdens dit examen kunnen de kandidaten laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Natuurlijk moet je na het behalen van de reguliere diploma’s je kennis op peil houden, dus ook als je alle diploma’s al hebt, kun je blijven trainen, of baantjes trekken in de seniorenbaan. Tevens kunnen we bekijken of je geschikt bent om je kennis over te dragen aan anderen. Je hebt dan de mogelijkheid om je instructeursdiploma te gaan halen. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten die je kunt uitoefenen binnen de reddingsbrigade om je kennis in praktijk te brengen, zoals bijvoorbeeld de bewakingen op plassen rondom Breda.

Al met al je raakt nooit uitgeleerd en je hoeft je niet te vervelen bij een reddingsbrigade.