Bewakingsplassen

Bewakingsplassen

Reddingsbrigade Breda heeft gedurende het ‘seizoen’ van begin mei tot eind september te taak om twee zwemplassen te bewaken: de Asterdplas in Haagse Beemden in het noorden van Breda en de Galderse Meren ten zuiden van Breda, vlakbij Galder. Op beide locaties staat een volledig ingerichte reddingspost met onder andere EHBO-materiaal en een boot. De reddingsposten worden geopend bij een temperatuur vanaf 21 graden Celsius en een regenkans van 60% of minder. Er is dan een gediplomeerde bemanning van minimaal 3 personen aanwezig om toezicht te houden op de zwemmers en hulp te verlenen indien nodig. Wanneer de reddingsbrigade aanwezig is, staan er oranje beachflags op het strand. 

Asterdplas
Openingstijden reddingspost:
Mei t/m september: ieder weekend van 10:00 tot 18.00 (bij voldoende warm weer)  
Telefoonnummer: 076-5293783 

De Asterdplas is een recreatieplas in de wijk de Asterd van het stadsdeel de Haagse Beemden aan de noordkant van Breda. Je kunt er natuurlijk zwemmen, maar ook surfen of zeilen. Gemotoriseerde vaartuigen zijn niet toegestaan. Er is een ruime ligweide van gras en een zandstrandje. Je vindt onze post aan de westkant van de plas, bij de eerste parkeerplaats aan de Rietdijk. 

Galderse meren
Openingstijden reddingspost: 
Mei, juni & september: ieder weekend van 10:00 tot 18:00 (bij voldoende warm weer) 
Juli & augustus: iedere dag van 10:00 tot 18:00 (bij voldoende warm weer)
Telefoonnummer: 076-5963237 

De Galderse Meren zijn twee plassen ten zuiden van Breda. De grootste en oudste plas ligt onder de A58 en is een recreatiegebied. Je kunt er zwemmen en windsurfen, maar ook duiken. Het water is er relatief helder en er zijn voor de duiksport verschillende objecten onder water geplaatst zoals een autowrak, een toiletpot en badkuip. Een klein deel van de plas is aangewezen als naaktstrand. Er zijn zowel zandstranden, als grasvelden, als stukken bos aan het water. Ook op deze plas zijn gemotoriseerde vaartuigen niet toegestaan. Je vindt onze post op het D-strand, bij parkeerplaats 4 aan de Rijsbergsebaan 

Deze bewakingen worden georganiseerd in samenwerking met reddingsbrigade Moby Dick’72 uit Rijen. Ook leden van andere reddingsbrigades uit de veiligheidsregio ondersteunen ons door soms bemanningsleden voor een van de posten te leveren.