Commissies

Commissies

Binnen de Reddingsbrigade in Breda zijn er verschillende commissies en werkgroepen actief. Zij zorgen voor en achter de schermen voor diverse activiteiten, opleidingen, examens, bewakingen en mediaaandacht van de brigade. 

Commissie Varend Redden (CVR):
Deze commissie regelt de bewakingen van waterrijke evenementen in en om Breda. Zij zorgen dat er bij een evenement voldoende boten plus bemanning zijn om de veiligheid te garanderen. Daarnaast organiseert zij de vaaropleidingen van onze vereniging. Voor meer informatie of vragen voor deze commissie, kunt u hier contact opnemen. 

EvenementenCommissie (EC):
Ook buiten het zwembad, gaan onze leden graag met elkaar om. Daarom organiseert de EC zo’n drie keer per jaar een leuke activiteit, waar zowel jeugdleden, als volwassenen het naar hun zin hebben. Denk hierbij aan een kamp, speurtocht of dagje naar het pretpark. Voor meer informatie of vragen voor deze commissie, kunt u hier contact opnemen. 

Public Relations (PR):
De PR-commissie doet haar best om de Reddingsbrigade Breda en haar doelstellingen zo goed mogelijk te promoten, bijvoorbeeld door persberichten te schrijven, voorlichting te geven en deze website bij te houden. Voor meer informatie of vragen voor deze commissie, kunt u hier contact opnemen. 

Technische Commissie (TC):
Deze commissie draagt zorg voor alle activiteiten binnen het zwembad, zoals de opleiding en examens zwemmend redden. Voor meer informatie of vragen voor deze commissie, kunt u hier contact opnemen. 

Opleidingscommissie (OC):
Deze commissie draagt zorg voor de lifeguard-opleiding, waarin zwemmend redden en varend redden samenkomen. Voor meer informatie of vragen voor deze commissie kunt u contact opnemen. 

Werkgroep bewakingen Asterdplas/Galderse meren: 
Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de bewakingen die wij in het zomerseizoen uitvoeren op de Asterdplas en de Galderse Meren. Dit gebeurt in samenwerking met Reddingsbrigade Moby Dick’72 uit Rijen.